Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@23:08:12 GMT

شبکه قاچاق برای دختران ایرانی یا شبکه مدیریت ضعیف؟

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۲۴۹۲

شبکه قاچاق برای دختران ایرانی یا شبکه مدیریت ضعیف؟

تبعات پناهندگی و مهاجرت دو دختر وزنه‌بردار ایرانی که به‌تازگی به آلمان رفته‌اند، همچنان ادامه دارد. هفته گذشته یکتا جمالی، دختر جوان و تاریخ‌ساز وزنه‌برداری زنان ایران که تنها مدال این رشته را برای ورزش زنان در رقابت‌های بین‌المللی به دست آورده، از یونان، محل برگزاری رقابت‌های وزنه‌برداری تیم ملی ایران، گریخت و به آلمان رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه ابتدا شایعه شد که او گم شده، ولی اندکی بعد مشخص شد جمالی از آتن به آلمان رفته و درخواست پناهندگی کرده است. فردای همان روز، پریسا جهانفکریان، دیگر وزنه‌بردار تاریخ‌ساز ایران که او هم موفق به کسب سهمیه تاریخی المپیک برای این رشته شده بود، خبر داد که به آلمان مهاجرت کرده و قرار است در ادامه مسیر تغییر تابعیت دهد و اگر بتواند برای این کشور وزنه بزند.

این دو خبر در شرایطی منتشر شد که علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری، برخلاف بازگشت اعضای اعزامی به یونان، چند روز اضافه‌تر در آتن ماند به این امید که یکتا جمالی را پیدا کند و او را به تهران برگرداند؛ امری که مشخصا توفیقی در آن نداشت. بعد از گذشت چند روز از آن اتفاق، حالا علی مرادی، رئیس جنجالی فدراسیون وزنه‌برداری که بحث رفت و برگشتش به میز ریاست این فدراسیون سروصدای زیادی به پا کرد و این روز‌ها هم درگیر مسئله بازنشسته‌بودن یا بازنشسته‌نبودن است، درباره پناهندگی و مهاجرت این دو دختر وزنه‌بردار در جمع خبرنگاران صحبت کرده و گفته است: «این موارد برای دنیای ورزش اجتناب‌ناپذیر است. در همین المپیک قبلی یکی از دختران کشور‌های بلوک شرق به کشور دیگری رفت. ورزش در همه‌جای دنیا فراز و نشیب دارد و باید بررسی کنیم تا جلوی این اتفاقات را بگیریم. باید انگیزه بیشتری به ورزشکاران بدهیم. اگر قرار باشد فردی با تمام خودخواهی خاستگاه را زیر سؤال ببرد، از ارزش اخلاقی به دور است؛ حالا چه بخواهد پناهنده شود، چه مهاجرت کند. این نفرات باید کمی توجه کنند و دید گسترده‌تری در مسائل داشته باشند. وزنه‌برداری بانوان یک ورزش جدید است که در سه سال و نیم گذشته به اندازه ۵۰ سال کار در این رشته صورت گرفته است. برخی کشور‌ها که این نفرات در آن‌ها پناهنده شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند یک مدال خوب بگیرند».

حالا که دو دختر مستعد ورزش ایران مهاجرت کرده‌اند، تازه علی مرادی به یادش افتاده که باید از ورزشکان، به‌ویژه دختران ورزشکار حمایت شود: «ورزشکاران ما که مدال خوب گرفتند باید حمایت شوند. کلاس آموزشی بیشتری هم می‌گذاریم، اردو‌ها را منسجم‌تر می‌کنیم و نشستی با نایب‌رئیس بانوان خواهیم داشت تا بانوان شرایط بهتری داشته باشند».

مسئله، ولی داستان نوشدارویی است که بعد از مرگ سهراب رسیده است. سؤالی که مرادی و مرادی‌ها باید از خودشان بپرسند این است که اگر فرمول را در جیب داشتند، چرا تا به الان از آن استفاده نکرده‌اند؟ او بحث توبیخ خودش در این پرونده را هم با زیرکی بدون پاسخ می‌گذارد و می‌گوید: «این بحث حاشیه‌ای است و دخترانی که در تیم ملی هستند، همه خانواده ما محسوب می‌شوند. این نفرات اگر نیاز به تذکر دارند تذکر می‌دهیم و اگر نیاز به تشویق دارند، تشویق می‌کنیم. این مسائل درون‌خانوادگی است. پدر خانواده اگر تذکر ندهد، وظایفش را انجام نداده است. سایر بحث‌ها حاشیه‌ای است. تیم‌هایی را اعزام کردیم که حتی نفراتشان بالای ۲۰ سفر به آمریکا داشتند؛ این افراد رفتند و بدون تنش بازگشتند. هرچه تلاش کنید باز فردی بخواهد کار دلش را انجام بدهد، بالاخره می‌رود».

بخش مهم صحبت‌های علی مرادی مربوط به جایی است که می‌گوید یکتا جمالی با یک شبکه شبه‌قاچاق برای فرار هماهنگ کرده بود: «اینکه یک نفر شب بخوابد و صبح زود ساعت هشت به بهانه تماس با خانواده‌اش ناپدید شود، اتفاقی برنامه‌ریزی‌شده است. این مسائل سازماندهی شده بود و بدون برنامه‌ریزی نمی‌شود چنین اتفاقاتی را عملی کرد. احساسم این است که یک شبکه قاچاق انسان این مسائل را مدیریت می‌کند. نمی‌شود غیر از این فکر کرد مگر اینکه ساده‌لوح باشید. امکان ندارد یک جوان ۱۷ساله شب بخوابد و صبح یک تصمیم دیگر بگیرد».

شاید ادعای علی مرادی درست باشد، ولی آن‌هایی که دلایل یکتا جمالی را برای مهاجرت از ایران خوانده‌اند، به‌خوبی می‌دانند آن‌ها قربانی شبکه ضعیف مدیریت ورزشی در ایران شده‌اند و این مسئله مهم‌تر از برنامه‌ریزی آن‌ها با شبکه‌ای شبه‌قاچاق (با فرض درست‌پنداشتن ادعای رئیس) است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: یکتا جمالی وزنه برداری وزنه برداری یکتا جمالی علی مرادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند

 اصغر بلوکیان در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) در حسینیه هراتی های این شهر گفت: حاکمیت افغانستان نمی شود خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: هیچ کس حاضر نیست در غربت بماند البته بازگشت به شرطی است که زمینه زندگی آبرومندانه و امن در افغانستان فراهم باشد و این توقع از حاکمیت کنونی افغانستان زیاد نیست چرا که مردم افغانستان قانع و کم توقعند و اصلا زندگی مصرفی ندارند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: مساله دیگر این است که چرا سازمان ملل جلوی فجایع افغانستان را قبل از وقوع نمی گیرد چون گاهی خود همین نهادهای بین المللی ایجاد کننده بدبختی های افغانستان هستند و بعد از وقوع این اتفاقات یک ریال، یک ریال می خواهند به رفع مشکل کمک کنند!

بلوکیان افزود: واقعیت این است که ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می آمد اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرزها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می شود، تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه ها برای این اتباع محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می کند.

بلوکیان به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی نیز اشاره و بیان کرد: تقریبا هفته ای ۳۰۰ پرونده از استانها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماریهای خاص جهت اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می شود اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی توانیم به همه اتباع این گونه خدمات خاص را بدهیم این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می کند.

وی ادامه داد: الان سطح علم، سواد و حرفه آموزی مهاجران افغانستانی مقیم ایران بالاست و قابل مقایسه با مثلا دهه ۶۰ نیست لذا باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: ظرفیتهای علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید برگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کنند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشورها پیشرفت کنند؟

بلوکیان افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه های خارجی و برخی در پوشش سازمانهای مردم نهاد برای جذب نخبه های افغانستانی در دیگر کشورها فراخوان می دهند.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر آنان دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در آن میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند و البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • تیم فوتبال زیر ۱۸ سال دختران ایران چگونه قهرمانی تورنمنت کافا شد
  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • لیفت وزنه 210 کیلویی توسط دختر 13 ساله
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد